сряда, 5 май 2010 г.

Варени Яйца

boiled eggs

Рецепта за Варените Яйца

  • Яйцата се слагат в теджера пълна с вода така че водата да ги покрие и след като заври се варят между 3-5 минути.

Подробности

Това е готвената храна която няма как да провалиш.
Ако нямаш опит в готвенето и те е хванала паниката има две възможности:
- Яйцата да станат рохки (което на мен ми е супер вкусно) и да се ядат с лажичка като обелиш горната част.
- Да се сварят напълно и да се получат като великденските яйца но без странната боя в белтъка която мразя.

Понякога помага да се сложи лъжичка сол във водата преди варенето за да не се напукат черупките. И котлона да не е прекалено силен. Може да добавяш сварени яйца към много от храните които готвиш.

Междудругото стават много вкусни и здравословни сандвичи с пълнозърнест хляб, яйце и шарена сол.

За да им хванеш цаката напълно кога стават рохки и кога сварени може да сложиш 5-10 яйца и след 3тата минута на варенето с лажичка да вадиш по едно на всяка минута и да видиш какво се е получило. Или вари яйца по-често на твоя котлон.

Успех

Няма коментари: