рецепта
- консерва с грах
- готови пилешки паржоли
Инскрукции за готвене
- изсипваш консервата грах с водата в тенджерата
- слагаш паржолите вътре те ще пуснат от своя вкус и аромат
- вариш докато омекне граха (пробвай с лажичка колко е мек и харесва ли ти така)
Допълнително овкусяване
- Ако искаш сложи бульонче в граха докато се вари
- Някои готвачи препоръчват сипването на прясна вода вместо тази която е в консервата защото тя съдържа подправки от производителя
- Черен пипер по вкус
- Чубрица
Граха и пилешкото месо са отличен източник на протеини. Протеините са отговорни за възстановяването на тялото и клетките в мускулите и ограните. Понеже граха е с ниско съдържание на мазнини както и пилешкото месо тази лесна рецепта е отлична за спазване на диета или поддържане на добра форма. Граха осигурява витамини и е полезен защото е зеленчук и по тази причина може да си хапваш доста от него.
За всяка рецепта да се получи по вкуса ти е нужно да експериментиреш и да видиш кое на теб ти харесва. Прави грешки с увереност и намери жертва която да изпрабва заедно с теб сготвеното - споделянето на впечатления винаги помага а и те държи мотивиран да изпрабваш ако чак толкова оплетеш конците :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар