четвъртък, 6 май 2010 г.

Грах с пиле

рецепта

  • консерва с грах
  • готови пилешки паржоли

Инскрукции за готвене

  1. изсипваш консервата грах с водата в тенджерата
  2. слагаш паржолите вътре те ще пуснат от своя вкус и аромат
  3. вариш докато омекне граха (пробвай с лажичка колко е мек и харесва ли ти така)
Така без нищо да му слагаш става вкусно, но ако ти омръзне този вкус си поиграй с подправките долу

Допълнително овкусяване
  • Ако искаш сложи бульонче в граха докато се вари
  • Някои готвачи препоръчват сипването на прясна вода вместо тази която е в консервата защото тя съдържа подправки от производителя
  • Черен пипер по вкус
  • Чубрица

Граха и пилешкото месо са отличен източник на протеини. Протеините са отговорни за възстановяването на тялото и клетките в мускулите и ограните. Понеже граха е с ниско съдържание на мазнини както и пилешкото месо тази лесна рецепта е отлична за спазване на диета или поддържане на добра форма. Граха осигурява витамини и е полезен защото е зеленчук и по тази причина може да си хапваш доста от него.

За всяка рецепта да се получи по вкуса ти е нужно да експериментиреш и да видиш кое на теб ти харесва. Прави грешки с увереност и намери жертва която да изпрабва заедно с теб сготвеното - споделянето на впечатления винаги помага а и те държи мотивиран да изпрабваш ако чак толкова оплетеш конците :)

Няма коментари: